Vi är din resurs för god hälsa

Vi är ett välrenommerat medicinskt och alternativmedicinskt institut i Stockholm dit du kan vända dig för behandling av smärtrelaterade besvär.

Våra behandlingar bygger på klinisk erfarenhet, egen internationell utbildningsverksamhet, forskning samt vetenskapligt förankrade terapimetoder. Har du ont i rygg, muskler och leder är vi ett bra val.

Vilka besvär lider du av?

Muskelsmärta och ledvärk

Kiropraktik

Kiropraktik innebär att man återställer normal funktion i ryggraden för den som drabbats av ryggbesvär. Gedigen erfarenhet och kunskap om ryggsmärtor leder till ett effektivt och säkert behandlingsresultat.

Osteopati

Osteopati använder mjuka manuella tekniker som förbättrar kroppens funktion. Självläkande mekanismer i kroppen sätts i rörelse och påskyndar läkningsprocessen.

Naprapati

Med naprapati kombinerar vi manipulations- och mobiliseringstekniker med muskeltöjning och massage för att återställa smidighet i kroppen.

Akupunktur

Som akupunktörer behandlar vi kroppen utifrån en helhetsbild. Med speciella akupunkturnålar tar vi hand om problemen genom att stimulera tryckömma punkter i kroppen.

Massage

Som massörer hjälper vi dig som har ett stressigt, stillasittande eller statiskt arbete. Massage minskar spänningar i kroppen och gör dig mer rörlig genom att mjuka upp dina muskler och leder.

Stötvågs­behandling

Med stötvåg behandlar vi framför allt muskel-sensmärtor som annars är svårbehandlade. Behandlingen är mycket tidseffektiv, påskyndar läkningen, och har forskningsbevisad effekt.

Fysioterapi

Som fysioterapeuter är vi akademiskt och kliniskt utbildade för att undersöka och behandla rörelseorganen för att förebygga eller lindra sjukdomar.

Gravidmassage

Som massörer med specialutbildning inom gravidmassage hjälper vi dig som är gravid och har smärtor och spänningar i kroppen och gör dig mer rörlig genom att mjuka upp dina muskler och leder.

Idrottsmedicin

Som specialister inom fysisk aktivitet och idrottsmedicin hjälper vi dig som har idrottsskador och som snabbt vill komma tillbaka på "banan".

Ortopedi

Som specialister inom ortopedi är vi välutbildade och hjälper dig som har ont i och omkring kroppens olika leder.

Om Ackermann Institutet

En resurs för din hälsa

Ackermann Institutet är ett välrenommerat medicinskt och alternativmedicinskt Institut i Stockholm. Det grundades av Wilhelm Paul Ackermann år 1968 och är idag internationellt erkänt som ett av de bästa inom behandling, utbildning och utveckling av smärtrelaterad vård.

Vi på Ackermann Institutet har som mål att främja förebyggande arbete för rygghälsa och att sprida vår behandlingsmetod, Dr Ackermann-metoden, som bygger på mer än fyrtio års klinisk erfarenhet och forskning.

Förhoppningen är att ännu fler professionella utövare runt om i världen skall kunna praktisera behandlingsmetoder som ser till hela människan och inte enbart fokuserar på enstaka symtom.

Våra behandlingar

Ackermann Institutet erbjuder idag en mängd olika vårdmöjligheter. Våra behandlingar för en god rygghälsa bygger på lång klinisk erfarenhet, egen internationell utbildningsverksamhet, egen forskning samt terapimetoder som alla har vetenskapligt verifierad förankring.

Medarbetarna på Ackermann Institutet är alla mycket kvalificerade, erfarna och besitter stor kunskap inom sitt yrkesområde.

Vi arbetar aktivt med att se hela patienten och satsar på förebyggande vård likaväl som behandling för den som redan drabbats. Vårt fokus ligger alltid på att lyssna in patienten och de besvär han eller hon har.

Efter metodiska undersökningar och med en medicinsk och fysiologisk grund som bas skapar vi sedan en behandlingsplan som fungerar för just den enskilda individen.

Att kontakta oss på Ackermann Institutet är helt enkelt en investering i dig själv och en smidigare, mer glädjefylld vardag där smärtan inte längre står i fokus. Vi är helt enkelt en resurs för din hälsa.

Vår verksamhet

Verksamheten på Ackermann Institutet är idag indelad i tre specialområden:

Ackermann College of Chiropractic

Vårt utbildningsinstitut för fortbildning inom “strukturell osteopati och målinriktad kiropraktik” ger specialistkurser för terapeuter med grundutbildning i anatomi och fysiologi såsom läkare, sjukgymnaster och fysioterapeuter runt om i landet och även utomlands.

Vi erbjuder helt enkelt fortbildning av högsta nivå – väl anpassad till din vardag inom vård och omsorg.

Ackermann Comfort

Vår utvecklingsavdelning för produkter riktade till terapeuter och patienter med smärtproblem i rygg, leder och muskler.

Bland annat fokuserar vi på ergonomisk forskning kring sitt- och liggmöbler för vilka vi erhållit internationella utmärkelser för kreativ utveckling.

Ackermann Institutet

Vår behandlingsklinik för friskvård och terapi av smärttillstånd i rörelseapparaten. Hit vänder sig hundratals patienter årligen för att få hjälp med behandling inom bland annat naprapati, kiropraktiska tekniker och akupunktur – allt beroende på besvärens karaktär.

Vi på Ackermann Institutet

Marie-Louise03stor-279x344

MARIE-LOUISE ACKERMANN

Klinikchef Ackermann Institutet/College
Leg sjuksköterska

Jag vill hjälpa människor till ett friskare och lyckligare liv. Jag jobbar med individanpassad livsstilsmedicin. Visste du att ett sittande jobb kan förkorta din livslängd med minst 5 år. Med mina erfarenheter som sjuksköterska inom primärvården vill jag hjälpa dig med specialanpassade råd om livsstilsförändringar som ger dig ett balanserat hälsosammare liv.

 • Leg sjuksköterska med spec.examen inom barnsjukvård
 • Forskningserfarenhet inom idrottsmedicin
 • Certifikat inom ”Strukturell osteopati och mjuk kiropraktik"
 • Stötvågsbehandling DJO Global 2015
Marie Berg Friskvårdsmassör

MARIE BERG

Friskvårdsmassör

Friskvårdsmassör som arbetar med förebyggande och friskvårdande massage. 

 • Dipl. Friskvårdsmassör – Axelsons Institute
Helene-279x344

HELENE ACKERMANN

Osteopat

Har över 40-års praktisk erfarenhet inom alternativ medicin. Utbildat flera tusen fysioterapeuter, kiropraktorer och osteopater inom Ackermann-Metoden för behandling av ryggsmärta.

 • Diplomerad Master of Chiropractic (non-academic)
 • Homeopat
 • Diplomerad akupunktör
 • Lärare vid Ackermann College

Lång erfarenhet inom fysioterapi och idrottsmedicin. Engagerad inom både bredd och elitidrotter som hockey, fotboll och friidrott.

 • Leg sjukgymnast/fysioterapeut
 • Lärare i manuell terapi
 • Föreläsare vid universitetet och kiropraktorhögskolan inom manuell terapi och rehabiliteringsträning

 

file-16

          ALEXANDER FÄLLMAN

Leg. Fysioterapeut

Christina-279x344

CHRISTINA BÜTTNER

Executive assistent

Johanna-279x344

JOHANNA HÖGLUND

Ekonomi assistent

Gunnar Jansson

GUNNAR JANSSON

Kinesiolog
Idrottsmassör
Tränare, enskild och i grupp

Boka behandling

08-662 04 02

Du vet väl att du kan boka tid för behandling online? Klicka på knappen "Boka behandling" och välj en tid som passar dig.

book@2x