Naprapati

Vi på Ackermann Institutet är framstående experter inom naprapati och våra behandlare är respekterade av kollegor världen runt.

Naprapater diagnostiserar, behandlar smärttillstånd och funktionella besvär i rygg, nacke, leder och muskler. En naprapat kombinerar manipulations- och mobiliseringstekniker med muskeltöjning och massage. Syftet är att återställa funktion och smidighet i kroppen.

Vad är naprapati?

Ordet naprapati kommer från det tjeckiska ordet "naprapvit" som betyder att korrigera och det grekiska "pathos" som betyder lidande eller känsla. Naprapatin är en form av manuell terapi som från början utvecklades ur amerikansk kiropraktik under det tidiga 1900-talet.

Behandlingarna med naprapati och kiropraktik är nämligen likartade och begreppen har av svenska Socialstyrelsen till stor del uppfattats som synonyma även om det finns vissa skillnader. Naprapatiska behandlingar är idag mycket respekterade världen runt.

Vad gör en naprapat?

Naprapater diagnostiserar, behandlar smärttillstånd och funktionella besvär i rygg, nacke, leder och muskler. En naprapat kombinerar manipulations- och mobiliseringstekniker med muskeltöjning och massage i syfte är att återställa funktion i kroppen och göra det lättare för patienten att röra sig obehindrat i vardagen.

Stor vikt läggs även vid att analysera och åtgärda bakomliggande orsaker till besvären för att man på bästa sätt skall kunna adaptera behandlingen beroende på patientens specifika behov.

Vem drabbas av smärtproblem i muskler och leder?

Att uppleva fysiska problem av detta slag kan påverka vardagen på ett negativt sätt. Smärta och besvär med leder och muskler kan nämligen drabba alla, oavsett ålder, och man kan idag även behandla relativt unga människor med naprapati. Ofta är yngre patienter också aktiva inom till exempel idrott av olika slag.

Dock är det vanligare att man känner av denna typ av problem ju äldre man blir eftersom kroppen slits mer med åren och felbelastningar under yngre år kan komma att visa sig långt senare. De goda nyheterna är dock att man idag oftast kan lindra besvären eller till och med få dem att försvinna helt genom att genomgå naprapatisk behandling.

Kan man förebygga naprapatiska problem själv?

Problem med smärta i rygg, nacke, leder och muskler är något som ofta beror på felbelastningar när man till exempel arbetar eller ens egen hållning, hur man sitter och står. Beror problemen på detta kan man alltid arbeta aktivt med att försöka justera sin arbetsposition och hållning oavsett om det är på jobbet eller där hemma.

Att träna med hjälp av lätta övningar, promenader och liknande fungerar även detta som en möjlighet att stärka kroppen ytterligare och på så sätt förhindra att problemen uppkommer eller lindra de man redan har. Dock har de allra flesta människor med denna typ av besvär nytta av att besöka en naprapat och ta del av den behandling man idag kan erbjuda som ett bra komplement.

Vilka besvär behandlar en naprapat?

Naprapatin behandlar patienter som söker för smärttillstånd i rörelse- och stödjeorganen. Vanliga exempel på besvär som behandlas är: rygg- och nackbesvär, ryggskott, ischias, huvudvärk, migrän, yrsel, andnings- och matsmältningsbesvär, premenstruella smärtor, sträckningar, muskel- och ledvärk, tennisarmbåge, idrottsskador, förslitningsskador och stress.

En duktig naprapat kan med andra ord hjälpa patienter vid många olika typer av tillstånd som orsakar problem och stress i vardagen.

text-img

Var kan jag hitta en naprapat?

Att ta naprapatisk hjälp när man har problem med leder, muskler och smärta är idag ett bra alternativ för den som söker lindring av sina besvär. Naprapater och kliniker med naprapatiska behandlingar finns numera över hela landet även om storstadsregionerna naturligtvis dominerar. Den som bor i Stockholmsområdet kan till exempel med fördel söka efter naprapati stockholm eller naprapat stockholm och få upp ett antal bra alternativ.

Bland dessa hittar man oss på det välkända Ackermann Institutet. Vi är experter på att behandla naprapatiska problem och besvär och välkomnar gärna nya patienter till oss. Naprapaterna här är väl uppdaterade på alla de behandlingar som man kan använda vid smärta av denna karaktär och kan därför systematiskt göra en bedömning kring vad just du som patient behöver för att må bättre.

Vi på Ackermann Institutet är stolta över att erbjuda vård och naprapatiska behandlingar som är personligt anpassade till dig och samtidigt väl beprövade inom vetenskapen. Genom att vända sig till oss för att slippa besvären kan man helt enkelt lita på att man får just den hjälp man behöver.

Hur lång är utbildningen?

Eftergymnasial utbildning
En legitimerad naprapat har genomgått en fyraårig utbildning på naprapathögskolan och har därefter en ettårig legitimationspraktik. Hela utbildningen kostar mer än 400.000 kronor totalt. Att bli naprapat innebär med andra ord att man genomgår en gedigen utbildning och har mycket kunskap inom sitt område.

Vidareutbildning
För terapeuter med patientvana och grundutbildning i anatomi och fysiologi såsom läkare, sjukgymnaster, kiropraktorer, naprapater och osteopater finns idag en intensiv vidareutbildning i strukturell osteopati och mjuk kiropraktik.

Det välkända Ackermann College erbjuder dig möjligheten att lära dig ett kiropraktiskt-osteopatiskt behandlingkoncept, som kännetecknas av fokuserad diagnostik och mycket effektiva behandlingstekniker i ett unikt holistiskt program.

Med detta program kan du tillämpa behandlingarna framgångsrikt i din egen praktik redan efter den första kursen. Våra kurser är inriktade på praktisk träning (90 %) medan läroboken och en instruktionsdvd ger dig ett kompletterande stöd. Den som är intresserad är naturligtvis välkommen att höra av sig till oss för att få veta mer.

specialists

Dr. P.W. Ackermann, MD, PhD

Ackermann Institutets grundare

Wilhelm Paul Ackermann, född i Tyskland, började sina naturmedicinska studier i Sverige och blev sedan Heilpraktiker (naturmedicinare) i Tyskland. Efter vidare studier i kiropraktik i USA och i Storbritannien arbetade han som assisterande skolläkare i Stockholm. Senare grundade han först Ackermann Institutet, 1968, och år 1974 Ackermann College of Chiropractic där de av honom på bas av amerikansk kiropraktik utvecklade diagnos och behandlingssystemet lärs ut.

Boka behandling

08-662 04 02

Du vet väl att du kan boka tid för behandling online? Klicka på knappen "Boka behandling" och välj en tid som passar dig.

book@2x