Nackont, ont i nacken...

Ackermann Institutet behandlar årligen hundratals patienter med smärtproblem. Ont i nacken är vanligt och något som en av våra kunniga behandlare kan lindra.

Nackont innebär smärta i nackområdet som ofta strålar upp i huvudet eller nedåt över axlarna. Vissa patienter har en mer lågmäld smärta medan andra får intensiva besvär.

Vad innebär det att man får ont i nacken?

Ont i nacken innebär att man upplever smärta i nackområdet som ofta strålar antingen upp i huvudet eller nedåt över axlarna. Det finns många olika grader av nackont och medan vissa drabbas av en mer lågmäld smärta som helt enkelt inte vill försvinna kan andra uppleva mer intensiva besvär som kommer och går plötsligt beroende på hur man har rört sig.

Vem kan drabbas av ont i nacken?

Alla människor kan med jämna mellanrum drabbas av nacksmärta. Både män och kvinnor kan få ont i nacken. Det är dock vanligare att man får nackbesvär ju äldre man blir eftersom kroppen är mer sliten och man ägnat mer tid i sitt liv åt eventuella felbelastningar man inte har utsatt kroppen för vid yngre ålder.

Även yngre människor kan dock drabbas av nackproblem och detta sker ofta i samband med att man idrottat eller till exempel drabbats av en förkylning.

I de allra flesta fall är ont i nacken inte något farligt, även om det är obehagligt, men om nacksmärtan kommer snabbt, intensivt och inte går över bör man vända sig till sjukvården för råd omedelbart för att försäkra sig om att man inte behöver behandling för något mer allvarligt. Det är mycket ovanligt att symptom från nacken är något annat än just nackont men man bör alltid utesluta det i sådana här fall.

Kan man förebygga ont i nacken själv?

Det går inte alltid att förebygga ont i nacken men det finns ett par saker man kan tänka på för att försöka minska riskerna att det faktiskt sker.

Till att börja med bör man alltid se över sin arbetsställning om man ofta drabbas av nacksmärta. Spenderar man mycket tid framför datorn eller vid ett skrivbord behöver man ofta hjälp med att justera sin stol eller arbetsställning för att förhindra felbelastning som kan orsaka nackont.

Dessutom gör man alltid gott i att undersöka om man verkligen sover i en bra säng och vilken kudde som passar just ens egna förutsättningar och livssituation. Riktigt bra sängförsäljare kan hjälpa till med bra information om vilken madrass och kudde som passar just dig.

När man har ont i nacken känner man sig ofta stel och spänd i kroppen. Att röra på sig och se till att man får regelbunden motion kan dock minska riskerna att man får nackproblem. Det finns bra övningar man kan göra hemma men det är alltid smart att först höra efter med en expert för att försäkra sig om att det man gör inte förvärrar nacksmärtan ytterligare.

Hur behandlar man ont i nacken?

Många människor med nackbesvär lever med smärtan dag ut och dag in utan att faktiskt ta tag i det hela. Man tror helt enkelt att de enda alternativen är att använda sig av smärtstillande för att på så sätt lindra nackproblemen åtminstone temporärt. Smärtstillande kan självklart vara ett bra komplement för att lättare kunna klara av vardagen utan alltför mycket besvär men det finns andra möjligheter.

text-img

Träning är en av dessa. Utöver övningar man kan göra för att få kroppen att kännas smidigare finns det idag nämligen annan behandling man kan välja istället.

Ett bra alternativ är att vända sig till någon som kan behandla nacksmärta via exempelvis besök hos en naprapat, kiropraktor eller med hjälp av akupunktur. Detta har tidigare setts som alternativa behandlingar men är idag något som de allra flesta människor ser som ett sjukvårdsalternativ bland många andra. Vetenskapen ser helt enkelt många fördelar med denna typ av praktik.

En kvalificerad behandlare kan med hjälp av ett antal olika behandlingar hjälpa dig att minska smärtan. Hur många besök du behöver beror helt på graden av dina nackproblem men det är idag ett faktum att behandling i den stora majoriteten av fallen hjälper patienten på ett mycket bra sätt.

Var kan jag hitta hjälp för min behandling?

Det finns idag mängder av kliniker som kan behandla nackproblem av olika slag. Den som vill få effektiv hjälp med sina nacksmärtor bör alltid göra grundliga efterforskningar för att hitta en seriös behandlare som faktiskt ger resultat. Ackermann Institutet har många års erfarenhet av att behandla patienter med nackproblem av olika slag och är välkänt för sin professionalism i kombination för ett genuint intresse i varje patient.

Vi på Ackermann Institutet är övertygade om vikten av att ta oss tiden att lyssna på varje patient individuellt för att på så vis skapa oss en uppfattning om vilken typ av nackproblem han eller hon har och därigenom skapa en plan för hur vi på bästa sätt behandlar smärtan.

Genom att kontakta oss för dina nackbesvär kan du med andra ord känna dig säker på att du får en personligt utformad behandling för att på så vis minska dina problem och ge dig en smidigare vardag - utan smärta.

specialists

Dr. P.W. Ackermann, MD, PhD

Ackermann Institutets grundare

Wilhelm Paul Ackermann, född i Tyskland, började sina naturmedicinska studier i Sverige och blev sedan Heilpraktiker (naturmedicinare) i Tyskland. Efter vidare studier i kiropraktik i USA och i Storbritannien arbetade han som assisterande skolläkare i Stockholm. Senare grundade han först Ackermann Institutet, 1968, och år 1974 Ackermann College of Chiropractic där de av honom på bas av amerikansk kiropraktik utvecklade diagnos och behandlingssystemet lärs ut.

Boka behandling

08-662 04 02

Du vet väl att du kan boka tid för behandling online? Klicka på knappen "Boka behandling" och välj en tid som passar dig.

book@2x