Massage

På Ackermann Institutet hittar man några av de bästa massörerna för att framgångsrikt behandla stress och stela leder.

Massören hittar spända muskler som uppkommer i vardagens stress, datorarbete och ofta monotona arbetspositioner. Med speciella tekniker mjukas spända muskler så att du får ett mer avspänt och balanserat tillstånd i kroppen.

Massage

Ordet massage kommer av det arabiska ordet ”mass” som betyder trycka, gnida och knåda. Massage har funnits länge, i synnerhet i orienten, där den fortfarande utgör en väsentlig del av badkulturen, exempelvis hamam.

Vad gör en massör?

Massörer hittar spända muskler i hela kroppen som idag kan betraktas mer eller mindre som en folksjukdom idag. Massagen återställer musklernas smidighet och gör att kroppen kommer till ett mer avspänt läge.

Vem drabbas av spända muskler?

Att få spända muskler påverkar vardagslivet på ett negativt sätt. Stress, stillasittande och dator/ipad/smartphone gör att spänningar och muskelsmärta kan drabba alla, oavsett ålder. Idag behandlar vi även relativt unga människor med massage. Patienter som är tränar mycket eller är aktiva inom till exempel idrott av olika slag får ofta muskelspänningar som behandlas mycket effektivt med idrottsmassage.

Ju äldre man blir desto mer slits kroppen och musklerna får kompensera. Undersökningar visar att äldre har mer muskelsmärtor och än varannan lider av kronisk värk. De goda nyheterna är dock att man lindra besvären genom massagebehandling.

Kan gravida få massage?

Våra massageterapeuter har speciell utbildning i gravidmassage. När man är gravid kan man ofta få muskelsmärtor och ont i ryggen. Att ta massage är ett bra alternativ för den som söker lindring av sina besvär.

Vi på Ackermann Institutet är stolta över att erbjuda vård och massage behandlingar som är personligt anpassade till dig och samtidigt väl beprövade inom vetenskapen. Genom att vända sig till oss för att slippa besvären kan man helt enkelt lita på att man får just den hjälp man behöver.

text-img

Var kan jag hitta en massör?

Att ta massage när man har problem med spända muskler och ledvärk är idag ett bra alternativ för den som söker lindring av sina besvär. Massörer och kliniker med massagebehandlingar finns numera över hela landet även om storstadsregionerna naturligtvis dominerar. Den som bor i Stockholmsområdet kan till exempel med fördel söka efter massage stockholm eller massör stockholm och få upp ett antal bra alternativ.

Bland dessa hittar man oss på det välkända Ackermann Institutet. Vi är experter på att behandla muskelproblem och besvär och välkomnar gärna nya patienter till oss för massage. Massörerna här är väl uppdaterade på alla de behandlingar som man kan använda vid smärta av denna karaktär och kan därför systematiskt göra en bedömning kring vad just du som patient behöver för att må bättre.

specialists

Dr. P.W. Ackermann, MD, PhD

Ackermann Institutets grundare

Wilhelm Paul Ackermann, född i Tyskland, började sina naturmedicinska studier i Sverige och blev sedan Heilpraktiker (naturmedicinare) i Tyskland. Efter vidare studier i kiropraktik i USA och i Storbritannien arbetade han som assisterande skolläkare i Stockholm. Senare grundade han först Ackermann Institutet, 1968, och år 1974 Ackermann College of Chiropractic där de av honom på bas av amerikansk kiropraktik utvecklade diagnos och behandlingssystemet lärs ut.

Boka behandling

08-662 04 02

Du vet väl att du kan boka tid för behandling online? Klicka på knappen "Boka behandling" och välj en tid som passar dig.

book@2x