Osteopati

Ackermann Institutet tillhör idag de främsta experterna inom osteopati. Osteopatin fokuserar på kroppen som helhet och optimering av dess funktion genom att hitta ursprunget till patientens smärtproblem.

En osteopat använder mjuka manuella tekniker för att förbättra kroppens funktion med händerna. Naturliga självläkande mekanismer i kroppen sätts i rörelse igen och påskyndar läkningsprocessen.

Vad är osteopati?

Osteopatin anser att hälsa och livskvalité påverkas både av kroppens funktion och dess omgivning och sammanhang. Osteopatin etablerades i mitten av 1800-talet och har flera likheter med kiropraktiken. Generellt kan man säga att osteopatin fokuserar på att optimera kroppens funktion och därigenom de faktorer som skapar hälsa hos den enskilda individen.

Osteopati är en manuell medicinsk praktik som innebär att man använder händerna som redskap i diagnos och behandling. Man behandlar kroppen som helhet och försöker hitta de bakomliggande orsakerna till varför besvären har uppstått från början.

Genom förbättrad belastning och ledfunktion påverkas hela kroppen, muskelspänningar avtar och blodcirkulationen och nervsystemet stimuleras så att kroppens självläkande system kan fungera optimalt.

Vad gör en osteopat?

En osteopat använder mjuka manuella tekniker för att förbättra kroppens funktion. Innan behandling lägger man ned tid på att ta fram en exakt diagnos för att hitta orsaken till besvären. Blockeringar upptäcks och de kan upplösas med användning av selektiva och mjuka tekniker.

Naturliga självläkande mekanismer i kroppen sätts således i rörelse igen och påskyndar läkningsprocessen. Patienten får också råd om träning, kost och andra livsstilsfaktorer som påverkar hälsan i ett stressigt samhälle.

Vilka besvär behandlar en osteopat?

Både akuta besvär vid skada eller överbelastning liksom mer långvarig smärta orsakad av arbetsrelaterad stress och överbelastning kan behandlas av en duktig osteopat.

Några exempel är: rygg- och nackbesvär, ischias, huvudvärk, migrän, yrsel, andnings- och matsmältningsbesvär, premenstruella smärtor, sträckningar, muskel- och ledvärk, tennisarmbåge, idrottsskador, förslitningsskador och stress.

En osteopat kan helt enkelt hjälpa patienter med flera olika typer av besvär som orsakar problem i vardagen.

Strukturell osteopati

Strukturell osteopati är den del av osteopatin som står närmast kiropraktiken och metoderna har använts i mer än 2000 år för läkning och lindring av ryggsmärta. Duktiga osteopater kan enkelt göra en bedömning kring vilken typ av behandling som bör användas för varje enskild patient.

Vem drabbas av smärtproblem?

Alla människor kan drabbas av smärtproblem av olika slag under livets gång. Oftast känner man av problemen ju äldre man blir men även unga människor som exempelvis är aktiva inom idrotter av olika slag kan dra nytta av att behandlas av en osteopat.

De goda nyheterna är helt enkelt att man idag kan få hjälp med diverse olika smärtproblem som sjukvården tidigare har haft vissa problem med att åtgärda helt.

Kan man förebygga problemen själv?

Smärta i kroppen är ofta orsakade av exempelvis felbelastningar eller plötsliga skador i samband med rörelse. Har man väl drabbats av besvär är ett besök hos en osteopat i de allra flesta fall en bra investering eftersom osteopaten kan hjälpa till med att diagnostisera varför de uppkommit och erbjuda behandling man inte kan göra själv hemma.

text-img

Dock har man alltid nytta av att hemma och på jobbet arbeta med eventuella felbelastningar i sittande såväl som stående ställning. Att stärka kroppen genom enkla övningar och lättare träning är också bra för att förhindra att besvär uppkommer.

Var hittar jag en bra osteopat?

Det finns idag osteopatiska kliniker över hela landet så den som söker lindring för sina behov kan med stor sannolikhet finna hjälp även i sin stad. Den som bor i huvudstadsområdet kan genom en enkel sökning på osteopati stockholm eller osteopat stockholm hitta bra kliniker. En av de mest välkända är Ackermann Institutet som under många år hjälpt patienter med olika typer av smärtproblem.

Vi på Ackermann Institutet är experter inom osteopati och är tack vare vårt stora kunnande inom området ett populärt val bland patienter i såväl Stockholm som resten av landet. Som behandlare ser vi till hela människan och tar med faktorer som din livsstil, allmän hälsostatus och diet i bedömningen av vilken behandling vi kommer att erbjuda dig.

Genom att uppsöka oss på Ackermann Institutet kan du med andra ord känna dig säker på att vi ser till dina personliga behov när vi behandlar din smärta och hjälper dig till ett liv med enklare rörelsefrihet och en smidigare, smärtfri kropp.

Hur lång är utbildningen?

Eftergymnasial utbildning
Utomlands och i USA finns det möjlighet att efter gymnasiet på universitetsnivå utbilda sig inom osteopatin. Efter 4-6 års universitetsstudier kan man bli osteopat och arbeta med patienter av olika slag. Utbildningen kostar ca 50.000 Euro i terminsavgift och ger gedigen kunskap om detta område.

Vidareutbildning
För terapeuter med patientvana och grundutbildning i anatomi och fysiologi såsom läkare, sjukgymnaster, kiropraktorer, naprapater och osteopater finns idag en intensiv vidareutbildning i strukturell osteopati och mjuk kiropraktik.

Ackermann College erbjuder dig möjligheten att lära dig ett kiropraktiskt-osteopatiskt behandlingkoncept, som kännetecknas av fokuserad diagnostik och mycket effektiva behandlingstekniker i ett unikt holistiskt program. Vi är väl uppdaterade på vilka tekniker som används runt om i världen och erbjuder alltid det bästa inom osteopati.

Med detta program kan du tillämpa behandlingarna framgångsrikt i din egen praktik redan efter den första kursen. Våra kurser är inriktade på praktisk träning (90 %) där läroboken och en instruktionsdvd ger dig ett kompletterande stöd i din utbildning.

specialists

Dr. P.W. Ackermann, MD, PhD

Ackermann Institutets grundare

Wilhelm Paul Ackermann, född i Tyskland, började sina naturmedicinska studier i Sverige och blev sedan Heilpraktiker (naturmedicinare) i Tyskland. Efter vidare studier i kiropraktik i USA och i Storbritannien arbetade han som assisterande skolläkare i Stockholm. Senare grundade han först Ackermann Institutet, 1968, och år 1974 Ackermann College of Chiropractic där de av honom på bas av amerikansk kiropraktik utvecklade diagnos och behandlingssystemet lärs ut.

Boka behandling

08-662 04 02

Du vet väl att du kan boka tid för behandling online? Klicka på knappen "Boka behandling" och välj en tid som passar dig.

book@2x