Vi är din resurs för god hälsa

Vi är ett välrenommerat medicinskt och alternativmedicinskt institut i Stockholm dit du kan vända dig för behandling av smärtrelaterade besvär.

Våra behandlingar bygger på klinisk erfarenhet, egen internationell utbildningsverksamhet, forskning samt vetenskapligt förankrade terapimetoder. Har du ont i rygg, muskler och leder är vi ett bra val.

Vilka besvär lider du av?

Våra kompete­nsområden

Kiropraktik

Kiropraktik innebär att man återställer normal funktion i ryggraden för den som drabbats av ryggbesvär. Vi har gedigen erfarenhet och kunskap om ryggsmärtor.

Osteopati

Som osteopat använder vi mjuka manuella tekniker som förbättrar kroppens funktion. Självläkande mekanismer i kroppen sätts i rörelse och påskyndar läkningsprocessen.

Naprapati

Som naprapat kombinerar vi manipulations- och mobiliseringstekniker med muskeltöjning och massage för att återställa smidighet i kroppen.

Akupunktur

Som akupunktör behandlar vi kroppen utifrån en helhetsbild. Med speciella akupunkturnålar tar vi hand om problemen genom att stimulera tryckömma punkter i kroppen.

Om Ackermann Institutet

En resurs för din hälsa

Ackermann Institutet är ett välrenommerat medicinskt och alternativmedicinskt Institut i Stockholm. Det grundades av Wilhelm Paul Ackermann år 1968 och är idag internationellt erkänt som ett av de bästa inom behandling, utbildning och utveckling av smärtrelaterad vård.

Vi på Ackermann Institutet har som mål att främja förebyggande arbete för rygghälsa och att sprida vår behandlingsmetod, Dr Ackermann-metoden, som bygger på mer än fyrtio års klinisk erfarenhet och forskning.

Förhoppningen är att ännu fler professionella utövare runt om i världen skall kunna praktisera behandlingsmetoder som ser till hela människan och inte enbart fokuserar på en diagnos.

Våra behandlingar

Ackermann Institutet erbjuder idag en mängd olika vårdmöjligheter. Våra behandlingar för en god rygghälsa bygger på lång klinisk erfarenhet, egen internationell utbildningsverksamhet, egen forskning samt terapimetoder som alla har vetenskapligt verifierad förankring.

Medarbetarna på Ackerman Institutet är alla mycket kvalificerade, erfarna och besitter stor kunskap inom sitt yrkesområde.

Vi arbetar aktivt med att se hela patienten och satsar på förebyggande vård likaväl som behandling för den som redan drabbats. Vårt fokus ligger alltid på att lyssna in patienten och de besvär han eller hon har.

Efter metodiska undersökningar och med en medicinsk och fysiologisk grund som bas skapar vi sedan en behandlingsplan som fungerar för just den enskilda individen.

Att kontakta oss på Ackermann Institutet är helt enkelt en investering i dig själv och en smidigare, mer glädjefylld vardag där smärtan inte längre står i fokus. Vi är helt enkelt en resurs för din hälsa.

Vår verksamhet

Verksamheten på Ackermann Institutet är idag indelad i tre specialområden:

Ackermann College of Chiropractic

Vårt utbildningsinstitut för fortbildning inom “strukturell osteopati och målinriktad kiropraktik” ger specialistkurser för terapeuter med grundutbildning i anatomi och fysiologi såsom läkare, sjukgymnaster och fysioterapeuter runt om i landet och även utomlands.

Vi erbjuder helt enkelt fortbildning av högsta nivå – väl anpassad till din vardag inom vård och omsorg.

Ackermann Comfort

Vår utvecklingsavdelning för produkter riktade till terapeuter och patienter med smärtproblem i rygg, leder och muskler.

Bland annat fokuserar vi på ergonomisk forskning kring sitt- och liggmöbler för vilka vi erhållit internationella utmärkelser för kreativ utveckling.

Ackermann Institutet

Vår behandlingsklinik för friskvård och terapi av smärttillstånd i rörelseapparaten. Hit vänder sig hundratals patienter årligen för att få hjälp med behandling inom bland annat naprapati, kiropraktik och akupunktur – allt beroende på besvärens karaktär.

Vi på Ackermann Institutet

Marie-Louise Ackermann
Klinikchef Ackermann Institutet/College
Leg sjuksköterska
 • Har ett förflutet som sjuksköterska inom primärvården
 • Leg barnsjuksköterska
 • Forskat inom idrottsmedicin
 • Certifikat inom ”Struktruell osteopati och mjuk kiropraktik"
 • Stötvågsbehandling DJO Global 2015
Seth Larsson
Dipl. massageterapeut
Massageterapeut och Terapeutisk Gravidmassör. Arbetar med djupgående och behandlande massageterapi, muskulering (muskelstretcher) och triggerpunktbehandling.
 • Dipl. Friskvårdsmassör – Axelsons Gymnastiska Institut
 • Dipl. Massageterapeut – Axelsons Gymnastiska Institut
 • Dipl. Gravidmassör – Behandlingsteam John Carrier
 • Cert. Terapeutisk Gravidmassör – Behandlingsteam John Carrier
 • Certifierad av branschrådet Svensk Massage
 • Medlem i Kroppsterapeuternas yrkesförbund
Helene Ackermann
Naprapat och kiropraktor
 • Diplomerad Master of Chiropractic (non-academic)
 • Homeopat
 • Diplomerad akupunktör
 • Har över 40-års praktisk erfarenhet inom alternativ medicin
 • Lärare vid Ackermann College

Boka behandling

08-662 04 02
Du vet väl att du kan boka tid för behandling online? Klicka på knappen "Boka behandling" och välj en tid som passar dig.