Stressnacke

Patienter med stressnacke kan idag få smärtlindring genom behandling av en av våra duktiga naprapater som med hjälp av olika tekniker kan justera kroppens leder och muskler.

Stressnacke innebär att man har nacksmärta som ofta orsakas av stress. Ackermann Institutets experter kan hjälpa dig till bättre balans i kroppen.

Vad innebär det att man får stressnacke?

Så kallad stressnacke innebär att man får smärta och besvär i nacken. Detta orsakas av att man genom en stressad livsstil gör att muskler och leder spänner sig och på så vi leder till värk i detta område.

Symptomen på stressnacke är till viss del individuella men detta fenomen är idag mycket vanligt och kan orsaka problem i vardagen, med rörlighet och med humöret eftersom det kan vara väldigt påfrestande för en redan stressad person att leva med detta.

I många fall orsakar så kallad stressnacke också att man även får ont i axlar och huvud eftersom alla dessa områden är tätt sammanlänkade. Med andra ord kan man konstatera att man om man drabbas av stressnacke också ligger i högriskzonen för att även få andra typer av smärtbesvär som nackspärr och huvudvärk.

Stressnacke är i sig självt inte farligt men eftersom det är relaterat till att man stressar mycket i sitt liv kan det ändå vara ett tecken på att det är dags att göra nödvändiga justeringar för att man skall kunna leva mer balanserat och därmed också mer hälsosamt.

Viktigt att tänka på - om problemen kvarstår eller förvärras kraftigt bör man dock alltid se till att låta undersöka sig av en läkare för att utesluta att andra bakomliggande orsaker påverkar nacken. Detta är dock ovanligt.

Vem kan drabbas av stressnacke?

Alla människor kan någon gång i livet drabbas av så kallad stressnacke. I en värld där människan i allmänhet har många krav på sig blir det också allt vanligare att man får denna typ av besvär. Tyvärr är det också ett faktum att stressnacke och andra smärtproblem kryper allt längre ned i åldrarna där även unga människor idag är patienter inom dessa områden. Stressnacke är också lika vanligt hos män som kvinnor.

Vissa människor drabbas bara av stressnacke en gång i sina liv medan andra får leva med att detta problem är återkommande under extra stressiga perioder. Ett antal faktorer avgör vilken grupp man hamnat i men det finns saker man kan göra själv för att minska riskerna.

Kan man förebygga stressnacke själv?

Många människor som drabbas av stressnacke eller ligger i riskzonen ställer sig numera frågan om huruvida man kan förebygga stressnacke själv. Det viktigaste man kan göra om man på allvar vill minska sin risk för detta besvär är att helt enkelt försöka stressa mindre i sitt liv. Att försöka se över de måsten man har och ifall de kan göras på ett mer systematiskt sätt där man slipper stress är med andra ord steg nummer ett.

Utöver detta är det alltid smart att försöka se till att få en god natts sömn för att på så sätt orka med följande dag bättre och därmed höja sin stresströskel markant. Att därför se till att man har en riktigt bra madrass, en skön kudde och ett sovrum som uppmuntrar till sömn är en god början för den som vill se över sina rutiner kring sömnen.

Till sist man kan konstatera att det även är bra att se till att få motion och röra på sig så mycket det bara går. Detta är av god hjälp rent psykiskt eftersom man mår bra av det men även rent fysiskt eftersom man stärker sin kropp och sina muskler och gör dem mer tåliga för stress och andra faktorer som kan påverka kroppen negativt.

text-img

Hur behandlar man stressnacke?

Om man gjort allt man kan där hemma genom att förändra sin livsstil till det bättre men ändå upplever problem med stressnacke så kan det vara på sin plats att istället söka behandling för problemet. Idag är det vanligt att man använder sig av massage av olika slag för att bota stressnacke. Man kan också vända sig till en kiropraktor eller naprapat som med hjälp av olika tekniker kan justera kroppens leder och muskler på ett sådant sätt att man får bättre balans i kroppen och minskar smärtan i nacke och axlar.

Ofta behöver man fler än en behandling för att få långsiktiga och positiva effekter eftersom flera behandlingar till viss del verkar förhindrande och man ökar chansen att slippa drabbas igen. Detta är dock något som du och din behandlare kommer fram till tillsammans.

Vart kan jag hitta hjälp för min behandling?

Vi på Ackermann Institutet är vana vid att behandla patienter som drabbats av stressnacke och har lång erfarenhet av att skapa behandlingsplaner som faktiskt fungerar i det långa loppet. När man kontaktar oss får man träffa en kunnig behandlare som individuellt undersöker din specifika livssituation och noterar detta för att på så sätt bilda sig en uppfattning om vilken behandlingsåtgärd som är bäst för dig.

Genom att kontakta oss på Ackermann Institutet kan man helt enkelt se fram emot en mer balanserad vardag där stressnacke och andra smärtproblem inte stoppar en i vardagen och man istället kan nå upp till sin fulla potential.

specialists

Dr. P.W. Ackermann, MD, PhD

Ackermann Institutets grundare

Wilhelm Paul Ackermann, född i Tyskland, började sina naturmedicinska studier i Sverige och blev sedan Heilpraktiker (naturmedicinare) i Tyskland. Efter vidare studier i kiropraktik i USA och i Storbritannien arbetade han som assisterande skolläkare i Stockholm. Senare grundade han först Ackermann Institutet, 1968, och år 1974 Ackermann College of Chiropractic där de av honom på bas av amerikansk kiropraktik utvecklade diagnos och behandlingssystemet lärs ut.

Boka behandling

08-662 04 02

Du vet väl att du kan boka tid för behandling online? Klicka på knappen "Boka behandling" och välj en tid som passar dig.

book@2x