Huvudvärk från nacken

Huvudvärk från nacken är smärtsamt men vi på Ackermann Institutet kan behandla sådana tillstånd framgångsrikt genom vår långa och gedigna erfarenhet inom området.

Nackhuvudvärk innebär att man upplever smärta i huvudet som liksom strålar upp från sin bas i nacken. Ofta kommer värken smygande men den kan också komma plötsligt.

Vad innebär det att man får huvudvärk från nacken?

Att drabbas av huvudvärk från nacken innebär att man upplever smärta i huvudet som liksom strålar upp från sin bas i nacken. Ofta kommer huvudvärken smygande och det kan till att börja med vara svårt att definiera var den kommer ifrån men eftersom orsaken i de allra flesta fall är spända muskler kan man efter ett litet tag lokalisera dess orsak.

Ibland kan man dock uppleva att huvudvärk från nacken istället kommer plötsligt – till exempel om man vaknar upp med den eftersom man spänt sig under natten eller legat konstigt. Oavsett så kan huvudvärken visa sig över hela huvudet även om de bakre regionerna är vanligast vid denna typ av smärtproblem.

Vem kan drabbas av huvudvärk från nacken?

Alla människor, oavsett ålder, kan då och då drabbas av huvudvärk från nacken. Det drabbar i allmänhet också lika många män som kvinnor. Eftersom människan idag spenderar en hel del tid vid datorer och andra skärmar kan man också se en ökning av yngre människor med problem med huvudvärk från nacken.

Kan man förebygga huvudvärk från nacken själv?

Eftersom huvudvärk från nacken ofta beror på spända nackmuskler som i sin tur orsakas av stress, oro eller liknande problem kan man göra en hel del själv för att förhindra att ont i nacken huvudvärk uppkommer. Den som drabbats kan till exempel se över sin egen livssituation och försöka justera livet så att man stressar mindre eller försöka lösa ett problem som man kanske spenderar mycket tid på att oroa sig över.

Man kan också ägna tid åt övningar som är designade för att lätta upp spänningar i nacken och kroppen i övrigt. Dessa övningar är bra att göra innan man får problem i förebyggande syfte men ofta även då man redan drabbats av smärtproblem. Dock bör man i detta fall alltid prata med en expert först.

I den stora majoriteten av alla fall beror huvudvärken från nacken på spända muskler. Om problemen förvärras eller inte går över under en längre period bör man dock alltid kontakta sjukvården för att försäkra sig om att det inte finns någon annan, bakomliggande orsak till problemen.

Hur behandlar man huvudvärk från nacken?

Många människor gör allt de kan där hemma och på jobbet för att förhindra att man drabbas av huvudvärk från nacken. Dock är det inte alltid som avslappning och en mer balanserad livssituation hjälper. Då kan det vara smart att istället vända sig till en kunnig behandlare för att få hjälp och tydlig behandling.

Om man söker på huvudvärk nacke får man upp en mängd olika artiklar som informerar om vad det är och vad man kan göra åt den. Det gäller dock att ordentligt se över det informationsflöde som finns och vända sig till en behandlare som har erfarenhet av denna typ av problem. Många patienter med huvudvärk från nacken upplever att de får god lindring och kan leva i en smärtfri vardag genom att gå på behandlingar hos till exempel en kiropraktor, naprapat eller akupunktör.

text-img

En duktig terapeut arbetar med att göra spända muskler och leder smidigare och mindre stela. Han eller hon använder speciella handgrepp och en teknik som är framgångsrik på de allra flesta med exempelvis huvudvärk från nacken.

En akupunktör kan behandla många typer av huvudvärk genom att med hjälp av speciella nålar aktivera specifika tryckpunkter i kroppen och på så sätt lösa huvudvärken.
Varje seriös behandlare känner till vikten av att ordentligt undersöka den enskilda patienten och hans eller hennes symptom innan de påbörjar behandlingen av huvudvärk från nacken. Allt för att försäkra sig om effektiviteten i behandlingen och självklart patientsäkerheten.

Var kan jag hitta hjälp för min behandling?

När man har problem med nacke och huvudvärk är det lätt att känna sig frustrerad och många upplever att återkommande problem lätt tar över vardagen och gör den svårare än den skall behöva vara. Det finns dock hjälp att få. Genom att söka på ont i nacken huvudvärk får man upp en mängd olika behandlare som tar hand om denna typ av problem. För bästa resultat gäller det dock att välja ett riktigt bra alternativ för just en själv.

Vi på Ackermann Institutet har under många år framgångsrikt behandlat huvudvärk från nacken och andra, liknande problem, och våra medarbetare är experter inom sina områden. När vi träffar en ny patient ägnar vi alltid tid åt att bilda oss en god uppfattning om just hans eller hennes specifika livssituation, tidigare hälsa och nuvarande besvär. Allt för att på så vis göra oss en tydlig bild av vilken behandling som kommer att ge bäst effekt.

Den som besväras av huvudvärk från nacken kan med andra ord tjäna på att kontakta oss på Ackermann Institutet för att låta oss göra en första hälsobedömning av ditt tillstånd och därigenom tillsammans ta det första steget mot att ge dig en smärtfri vardag.

specialists

Dr. P.W. Ackermann, MD, PhD

Ackermann Institutets grundare

Wilhelm Paul Ackermann, född i Tyskland, började sina naturmedicinska studier i Sverige och blev sedan Heilpraktiker (naturmedicinare) i Tyskland. Efter vidare studier i kiropraktik i USA och i Storbritannien arbetade han som assisterande skolläkare i Stockholm. Senare grundade han först Ackermann Institutet, 1968, och år 1974 Ackermann College of Chiropractic där de av honom på bas av amerikansk kiropraktik utvecklade diagnos och behandlingssystemet lärs ut.

Boka behandling

08-662 04 02

Du vet väl att du kan boka tid för behandling online? Klicka på knappen "Boka behandling" och välj en tid som passar dig.

book@2x